Új néven és megújult szobákkal várja vendégeit Gyula egyetlen fürdőkapcsolatos szállodája

2023. szeptember 09.

A gyulai Hunguest Hotel Erkel 2023 nyarától Hunguest Gyula néven fogadja vendégeit. Az elnevezés mellett 122 szobaegység és a szálloda közösségi terei is megújultak. Az egykori háromcsillagos Munkácsy szárny a négycsillagos kategóriát megcélzó fejlesztésen esett át, így az ország egyik legnagyobb szállodakomplexumaként mostantól 308 négycsillagos szobával várja a kikapcsolódni vágyókat.

Hunguest Hotel Gyula

A fejlesztés eredményeként az egykori Munkácsy szárnyban 56 standard, 40 családi összenyitható, 24 superior és két akadálymentesített szoba került kialakításra. Az üzemeltetés szempontjából korábban nehézségeket okozó, a szobák felében alkalmazott íves kialakítás felszámolásra került és a fejlesztést követően csak egyenes falak találhatóak az épületben. A felújított szárnyban 40 összenyitható, kényelmesen pótágyazható családi szoba jött létre a családos vendégkör igényeit előtérbe helyezve. Az első szinten a szobák antiallergén padlót kaptak, így kisállatokkal érkezők is igénybe vehetik a szálloda szolgáltatásait.

Hunguest Hotel Gyula szoba

A falig történő visszabontás után minden helyiség hűtő-fűtő klimatizálással került kiépítésre, a szobaegységek és a közösségi terek is új burkolatokat, beépített bútorzatot és mobiliákat kaptak a 2020 óta zárva tartó szárnyban. Emellett megtörtént az összes matrac, minibár, széf, TV készülék, szaniter, textília és lámpa cseréje is.

A vendégek számára szembetűnő belsőépítészeti átalakítás mellett jelentős gépészeti és energetikai fejlesztések is a projekt részét képezték: teljesen új elektromos és vizes hálózat került kiépítésre, napelemek kerültek telepítésre, új légtechnikával működik az épület, továbbá sprinkler rendszer és füstmentes lépcsőház került kialakításra. A korábban nem légkondicionált épületszárny klimatizálása fan coil megoldással történt meg. Modernizálás történt az IT eszközök terén is: új telefonok, TV fejállomás, WiFi-hálózat és kamerarendszer került kiépítésre.
A szálloda lobby része is új arculatot kapott, világosabb, barátságosabb térbe érkezhetnek mostantól a vendégek.

Hunguest Hotel Gyula

„Gyula és egyben Magyarország egyik legnagyobb wellness resortja megújulva várja vendégeit, a fejlesztést követően szolgáltatásaink kiegészülve a fürdőváros gasztronómiai- és programkínálatával a lehető legjobb kikapcsolódási lehetőségeket nyújtják a hozzánk látogatóknak” - mondta el Boros Zoltán, a Hunguest Gyula szállodaigazgatója.

A szolgáltatásait is bővítette a szálloda. A legkisebb vendégeket hétvégéken és az iskolai szünetek teljes időtartama alatt szakképzett animátorok és a hotel kabalabaglya, Huungi várja. Az elektromos autóval érkezők számára kényelmi funkcióval készül a hotel: egy alkalmazás használatával vehetik igénybe az újonnan kiépített töltőoszlopot.

A megújult szárny első vendégei a Békéscsabán megrendezett U17-es leány röplabda Európa-bajnokság résztvevői és a Mészáros Csoport üdültetési programjában érkező egyszülős- és nagycsaládok voltak a nyár folyamán.

Hunguest Hotel Gyula standard szoba fürfőszobája

A Hunguest Gyula 122 szobás épületszárnyának fejlesztésére közel kétmilliárd forintot fordított az Opus Globalhoz tartozó Hunguest Hotels, az összeg 50%-át teszi ki a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció keretében elnyert támogatás.
Önmagában az újranyitott szállodai szárny várhatóan évente több mint 40 ezer vendégéjszakával és több tízmillió forint idegenforgalmi adóbevétellel járul hozzá Gyula turisztikai teljesítményéhez.